Deelnemers getuigen

Deelnemers getuigen

Dag Katelijn,

Het was fantastisch wat je ons gisteren bracht tijdens ons yogaweekend. Hoe jij ons aan het zingen kreeg, dingen losmaakte…jouw persoon, jouw stem. Ik kende jou niet, het was ‘toeval’, intuïtie dat ik jou uitnodigde en het was een enorme meevaller en een zeer waardevolle bijdrage aan een geslaagd yogaweekend. Nogmaals dank in naam van de hele groep. Hartelijke groet Lieve

—————————————————

A message written by an English man, an 80-years old retired journalist of the Guardian journalist, he wanted to give an early Christmas present to his family and friends.

Dear Katelijn,

I cannot tell you how happy I was at the end of your session of singing overtones.  I believe that everyone else was equally happy. It was such a special event – far beyond anything that I could have imagined.
I thought afterwards that I should have asked everyone to show their appreciation by giving you aplause but I now think that it might have put a barier between us.  We all enjoyed a really good time together!!!

You must come again one weekend!!

With very warm and happy thoughts about last weekend – everything worked out perfectly , Nick

—————————————————

Samen met mijn partner heb ik me aangesloten bij de avond “Zingen bij Mira” in Ellezelles.
We hebben er klanken gezongen, boventonen en zeer eenvoudige liederen.
Het ging vooral over het afstemmen op elkaar met onze stemmen maar ook op vlak van energie naar elkaar toe.
We zongen als groep op een subtiele trilling die ons enorm deugd deed.

Mijn partner en ik hebben ondervonden dat we ’s avonds na het zingen nog op dezelfde trilling met elkaar omgingen.
We hebben nog een zalige avond en stukje nacht beleefd in volle aandacht naar elkaar toe. (Veronique en Guy)

—————————————————
Mag ik je oprecht een verderzetting van je leuke activiteiten
en visie toewensen, je zingen is echt prachtig, het zijn voorwaar
mooie liedjes, en ook de rust en eerlijkheid die je uitstraalt, prachtig,
ik heb vooral geleerd dat er andere, subtielere wijzen van zingen zijn,
dat heb ik nu begrepen, ook in de Arabische en Afrikaanse cultuur
komt dit voor, en dat ademen belangrijk is, het is goed dat nog eens te zeggen (Frank DB)

—————————————————
Kavindu – Yoga Espacio – Mexico City

Gracias por la entrega tan gozosa en tu curso.

—————————————————

Katelijn is mijn zanglerares, en nog zoveel meer…..

Katelijn maakt alles waar wat ze in haar folder belooft, en nog zoveel meer…..
Aan al wie – zoals ik – nooit in groep heeft durven (of mogen) meezingen, aan al wie steevast het plezier ontnomen werd om luidop met de radio te mogen meezingen, aan al die mensen kan ik getuigen dat er hoop is. Ik heb nu 1 workshop en 25 lessen achter de rug, en ook al durf ik niet beweren dat ik reeds juist zing, ik zing al helemaal anders, en leer stilletjes aan om (beter) toon te houden. Ik zing meer en meer, en beter en beter. En wat meer is, ik heb er echt plezier aan en geniet van het ontdekken van mijn stem en haar mogelijkheden.

Leren zingen heeft me bovendien zoveel meer gebracht dan alleen maar “zingen”. Het heeft mij ook geleerd om in gewone gesprekken mijn eigen stem anders te gebruiken, en beter af te stemmen op mijn gesprekspartners. De zachte en uitnodigende aanpak van Katelijn heeft hier zeker toe bijgedragen, maar ook door de ontdekking van de wondere wereld van “boventonen”. Boventonen kan ik niet uitleggen, ik kan alleen iedereen aanraden om het ook eens te “proeven” en aan een workshop deel te nemen. Boventonen zingen is een onvergetelijk en wondere ervaring. Als volwassene voor het eerst leren zingen is dat ook.(Mieke D.)

—————————————————

“Via ademen en zingen ontdekken welke weg je adem in vrijheid kiest, zonder druk, zonder sturende bevelen van ons eigen denken.

Gewoon voelen welke delen van je lichaam wakker zijn en hoe de trilling van je eigen natuurlijke stem de slapende delen van je eigen zelf langzaam doet ontwaken.

Hoezeer je ook denkt dat je stem niet mooi genoeg is om te laten horen, hoezeer je ook overtuigd bent dat je eigen gezongen noten vals en lelijk klinken, deze cursus laat je ontdekken hoe elke mens beschikt over een heel eigen en aparte stem, waarbij respect voor het eigen lichaam en ieders persoonlijke klankkleur bovenaan staat.

Via verscheidene oefeningen en liedjes laat Katelijn met haar zachte doch speelse en uitdagende manier van begeleiden, de oorspronkelijke klanken van ieders eigen authentieke stem her-ont-dekken, met voldoende ruimte voor ieders persoonlijke tempo en met respect voor ieders grenzen en innerlijke blokkades.

Laat de klanken van je eigen persoonlijkheid vrij en ontdek hoe trillingen en klanken een wonderbaarlijke vrijheid in en rond jezelf kunnen zijn.” (Filip)
—————————————————
Ode aan de Boventonen …

Verwondering voor de klank die zijn eigen weg gaat : als je met anderen zingt, dan smelt jouw klank samen met de andere klanken en krijgt een duidelijk hoorbare meerwaarde. Dan is die klank niet meer van jou : het is een samenklank, die alle egootjes overstijgt. Dat maakt het ook zo heerlijk om te durven je eigen klank maken. (Kristin)

Het horen van die hemelse klankjes – soms lijken het liefdevolle elfjes, dansend op de maneschijn – laat me steeds opnieuw de intense schoonheid ervaren van de kosmos waar we allen deel van zijn, en met z’n allen één zijn. Ze maken me intens blij, ontroerend gelukkig en ontzettend dankbaar. Een unieke ervaring, getuige mogen zijn van een werkelijk bestaand paradijs.
(Liesbeth)

Als frisse regendruppels, speels op je bovenarmen, op een te warme zomerdag, onverwacht, maar toch zo welgekomen. (De zondagsdichter)

Boventonen zingen, subtiel afstemmen op elkaar, als ’t eerste pril beminnen. (De zondagdichteres)

Wat hoekig of hard voelde, smelt weg. Wat kwaad of pijnlijk voelde, ebt weg. Wat gesloten of krampachtig voelde, wordt bevrijd. Wat opgejaagd voelde, bedaart. Boventonen maken me licht en ontvankelijk. Kleine oranje visjes zwemmen gestroomlijnd en synchroon samen en doen het water bewegen alsof ze een subtiele waterdans uitvoeren. (Hilde)

Zuiverheid ervaren door zuiverheid. (Hedwig)
—————————————————
Al zingend kon ik mijn verdriet ruimte geven en delen met anderen. In de dagen daarna liep ik de deuntjes voor mezelf te neuriën. Door in het verdriet te gaan, kon ik daarna ook weer licht en vrolijk zijn. Dankjewel Katelijn. Isabel

—————————————————

Bedankt voor het fantastische, ontspannende concert gisteren in de watertoren van Oostburg en de mogelijkheid om daar een onvergetelijke dag rond te bouwen. We hebben er alle 4 met volle teugen van genoten. Voor ons is het geheel voor herhaling vatbaar. Dus als je/jullie nog leuke ideetjes hebben en die willen (mede)delen, alvast bedankt. (Pierre B.)

—————————————————

Getuigenis van een meisje van zes ’s avonds in haar bed: ‘Bij dat liedje had ik heel veel tranen, maar ik was niet verdrietig omdat oma gestorven is. Ik voelde gewoon dat de ziel van oma los kwam.’

—————————————————

Noura, mijn baby, krijgt nog elke dag haar portie ‘troost’ in de vorm van zang; ’t is vooral effectief als ze huilerig is en ‘k het op mijn zenuwen krijg….dan ik begin te zingen ipv kwaad te worden of ….., dat tovert een lach op haar gezicht en ze begint dan mee te zingen, prachtig gewoon. ik kreeg vandaag het compliment dat noura veel zingt en lacht. Bedankt daarvoor!! (Veerle M.)

—————————————————

De onvergetelijke, wondere ervaring van het boventonen zingen heeft ook een effect op mijn contact met andere mensen : Het heeft mij geleerd om in gewone gesprekken mijn eigen stem anders te gebruiken, en me beter af te stemmen op mijn gesprekspartners. (Mieke)

Wanneer ik met mijn stem klanken maak volgens de techniek van het boventoonzingen,
zijn deze zo subtiel van aard, dat ze mijn kinderlijk enthousiasme op slag wakker maakt.

Bij deze specifieke manier van zingen ontstaan er boventonen die me vervullen met vredige rust, liefde en geborgenheid.
Het zijn de glinsterende klankjes, zwevend en zwierend in de lucht, wanneer je een bepaalde grondtoon zingt. Soms lijken het net liefdevolle elfjes, dansend op de maneschijn.
Ze nemen je mee op een trip die zowel ontspant als tegelijk, totaal bewust waarnemen veroorzaakt.

Het is een wonder te aanschouwen wat een pracht aan tonen en klanken, een menselijke stem kan produceren, ongeacht leeftijd, geslacht of aard. Ongeacht het geschoold zijn in zingen of het hebben van een bovenmenselijk muzikaal talent.
Het was me voordien onbekend welke fijne trillingen we als mens kunnen gadeslaan.
Hoe je de klanken als het ware kan opdrinken met je gehele lichaam en zo volkomen vervuld kan geraken met een onbeschrijfelijke ontspanning en vredige rust.
Deze klanken zijn zo fijn van aard dat mijn totale aandacht gevestigd wordt op het luisteren ernaar, op het geven en ontvangen van de bewegende energie die daarbij ontstaat.
Dan voel ik de strelende trillingen in en rond mijn gehele lichaam, in en rond mijn totale zijn.

Dit verfijnd zingen geeft je de kans om het leven op een totaal andere manier te ervaren.

De manier waarop Katelijn haar cursisten de technieken eigen maakt is zo zacht, doch vervuld van een aanstekelijk enthousiasme, waardoor dit zingen, horen en voelen plaats vindt in een kring van warme eenvoud, respect en ware geborgenheid.

Eerlijk waar, deze klankjes, boventoontjes, liggen in ieders bereik en mogelijkheid.
Ze zijn zo natuurlijk van aard dat ze vele mensen versteld doen staan van de pracht en mogelijkheden van hun natuurlijk aangeboren stem.
Meer dan de moeite waard vind ik deze manier van zingen, die mijn blik op het leven verruimde, en me bewust maakt van de invloed van zovel subtiel, al dan niet waarneembare, energieën. Waar ik, waar jij , wij allen, deel van zijn. (Liesbeth W.)