Namiddag met monniken en nonnen van Thich Nhat Hanh in Gent

Vrede in jezelf voeden

Een middag in aandacht met een lezing, meditatie, vraag en antwoord en zingen. De middag wordt geleid door Nederlandse monniken en nonnen van zenleraar Thich Nhat Hanh. De voertaal is Nederlands.

Titel van de lezing: vrede in jezelf voeden en naar de wereld uitdragen

Vrede is een groot geschenk en van onbetaalbare waarde. Niet alleen mensen in oorlogsgebieden verlangen naar vrede; ook op ons werk, binnen ons gezin en in onze samenleving hebben we vrede nodig. Om dit te kunnen bereiken zijn spirituele oefeningen in ons dagelijks leven onontbeerlijk. Zo kunnen we leren op een gezonde manier met onze gevoelens om te gaan en voor het lijden aanwezig te zijn, zonder ons in het lijden te verliezen.
Op deze middag zullen we samen vrede leven door directe meditatieve oefeningen. Om vrede uit te kunnen dragen, moeten we allereerst zelf vrede zijn.

Datum en tijd: zondag 21 mei 2017, van 13.00 tot 17.00 uur. Je bent welkom vanaf 12.30 uur.

Locatie: Het Rustpunt Burgstraat 46, 9000 Gent. Routebeschrijving zie ‘Locatie’ bovenaan deze aankondiging. Tevoren sturen we informatie over route en parkeren en ook een carpoollijst.

Voor wie: iedereen die belangstelling heeft voor mindfulness is welkom. Ervaring met meditatie is niet nodig.

drie nederlandse monastics
Begeleiding:
 de middag wordt geleid door de broeders Phap Ung,  Phap Xa, Pham Hanh en Doa Hanh en de zusters Sang Nghiem en Lan Nghiem.

Kosten: vooraf aanmelden is gewenst. De prijs voor deelname is €15, inclusief koffie en thee. Na afloop kun je dana geven als dank voor het onderricht en bijdrage aan het levensonderhoud van de monniken en nonnen.

Aanmelden:  De inschrijving verloopt online: hier klikken. De inschrijving is definitief na betaling. Je kunt annuleren tot 2 weken voor de aanvang van de bijeenkomst. Je ontvangt dan de inschrijfkosten retour minus 25% administratiekosten.

Contactinformatie